Wednesday, 15 October 2014

ေဆးဖက္ဝင္ ေရွာက္သီးနင့္ ေရွာက္ျမစ္ အ ေႀကာင္း


(၁) အုန္းနို့ ေခါက္ဆြဲ ဒံေပါက္ မုန့္ဟင္းခါးအဝစားမိတဲ႔အခါတြင္ ေရွာက္
ေဖ်ာ္ရည္ကို ေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ ေသြးတိုး
ေသြးတက္ အစာ မ ေႀကျခင္းမွ ေျပ ေပ်ာက္ ေစသည္
(၂) ေလခံေနျခင္း ေလမႀကာခဏပ်ိဳ႔အန္ျခင္း နင့္ အစာ မ ေႀက ျခင္းမ်ားျဖစ္ေနပါက ေရွာက္သီးတစ္စိတ္ကို
နုပ္နုပ္စဥ္းကာ ထန္းလ်က္တစ္ဆယ္သား
ခန့္ျဖင့္ က်က်က်ိဳျပီး မနက္တစ္ႀကိမ္ ညတစ္
ႀကိမ္ လက္ဖက္ရည္ အႀကမ္းပန္းကန္ဝက္ခန့္
ေသာက္ ေပးရသည္
(၃) အ ေႀကာမ်ားမခံမရပ္နိင္ ေအာင္ တက္ျခင္း အက်ိတ္အဖုမ်ားထြက္ျခင္း ျပင္းထန္စြာထိခိုက္ လ်က္ အတြင္းေႀက ဒဏ္ ရာ႐ရွိျခင္းမ်ားျဖစ္ေပၚခဲ႔လ်ွင္ ေရွာက္ရည္တစ္ဆ နနြင္းမုန့္တစ္ဆ
ထံုးတစ္ဆတို့ကို ေရာလ်က္ မနက္ညတစ္
ႀကိမ္စီ လိမ္းေပးျခင္းျဖင့္ သက္ သာ ေပ်ာက္ ကင္းေစပါသည္
(၄) မီးယပ္အဆင္းမ်ားလ်ွင္ မူးေဝတတ္သည္
ေရွာက္သီးနင့္ ထန္းလ်က္ ေရာက ေက်ြးေပးရသည္
(၅) ေသြးတိုးေရာဂါရွင္ မ်ားအတြက္ ေရွာက္သီးအလံုးႀကီးတစ္လံုး၏ အတြင္းသားမ်ား
ထန္းလ်က္အစိတ္သား ဆားခါးငါးဆယ္သား
ကြမ္းရြက္ သတၲဳရည္ တစ္ဆယ္သားတို့ကို
စုေရာ ေထာင္းျပီးတစ္ေန့ ေနလွန္းေပးရသည္ မနက္ ဟင္းစားဇြန္း
တစ္ဇြန္း ညဟင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း မွန္မွန္
ေသာက္ ျခင္းျဖင့္ ေသြးတိုးေရာဂါမွ
ေပ်ာက္ ကင္းေစပါသည္
(၆) ေရွာက္ခြံမ်ားကိုပါးပါးလွီးကာ အ ေျခာက္
လွန္းရသည္ ေျခာက္ ေသြ့သြားလ်ွင္ မီးေတာက္အရက္နင့္ ခုနစ္ရက္ စိမ္ထားရသည္
ေလငန္းေႀကာင့္ ပါးရြဲ႔ ပါးစပ ္ရြဲ႔ လက္ကပ္
လက္ ေျမွာက္မရ ေျခတစ္ဖက္ဆြဲမ်ားကို
ေန့စဥ္မနက္တစ္ႀကိမ ညတစ္ႀကိမ္ လိမ္းေပးျခင္း ျဖင့္ သက္သာေပ်ာက္ ကင္း
ေစပါသည္
(၇) သနပ္ခါးကုုိ ပ်စ္ပ်စ္ေသြးျပီး ေရွာက္ရည္
မျပစ္မက်ဲထည့္ပါ ထိုသနပ္ခါးကို ေန့စဥ္
မွန္ မွန္လိမ္းေပးျခင္းျဖင့္ အသားအ ေရ
ေခ်ာေမြ႔ျပီး ဝက္ျခံတင္းတိတ္ မွဲ႔ေျခာက္မ်ား
ကို ေပ်ာကိ ကင္းေစပါသည္#

Credit-Original writer

No comments:

Post a Comment